webdesign TEKA Kranen

Teka Kranen

Een nieuwe website, logo en brochure voor full-service kranenspecialist.

De opdracht

De opdrachtgever was ontevreden over de website en wilde die graag vernieuwen. Ons team ging ermee aan de slag.

De uitdaging

Naast de vernieuwing van de website lag de nadruk ook op vernieuwing van het logo. De nieuwe stijl werd overal doorgevoerd. Het verticale menu op de website bleek een technische uitdaging te zijn voor mobiele apparaten.

Het design

Een van de wensen was om een nieuwe website te maken met de herkenbaarheid van de Teka Kranen-stijl. Dit resulteerde in een versimpelde, moderne versie van het logo met een bijpassende website.

Verticale indeling

Als een soort knipoog naar de hoogte van de kranen heeft de website ook een verticale indeling gekregen. In plaats van dat je op een nieuwe webpagina terechtkomt, scroll je naar beneden om de inhoud van de website te bekijken. Om de soliditeit van de kranen terug te laten komen werd een dikgedrukt lettertype gekozen voor titels.

Herkenbaarheid in het logo

In het oude logo is een haak verwerkt zoals die ook op de kranen zit. De haak komt terug in het nieuwe logo door negatieve ruimte te gebruiken. In het nieuwe logo is één geheel gemaakt van het woord Teka en het zeshoekige icoon. De bovenste streep van de letter 'T' loopt schuin af en loopt door in de letter 'A'. Zo vormen ze samen de kraan.

Speciale vormen

Het oude logo bestond uit een uitgerekte zeshoek waarin een kraanhaak en het woord Teka verwerkt was. Ook in het nieuwe logo zie je deze uitgerekte zeshoek terugkomen.

Expertise

Door de website heen zie je de zeshoekige elementen steeds terugkomen. Omdat het lastig is om deze vorm in CSS te maken, zijn er vooral SVG's gebruikt om de elementen toch te kunnen verwerken in de website.

Verder is de website opgebouwd in HTML5, CSS3 en JavaScript. Content wijzigen kan in het cms WordPress.

Het resultaat

Teka Kranen
www.teka-kranen.com